Materclass: globoka sprostitev z joga nidro (posnetek)

Podari si 60 minut globoke sprostitve z jogijskim spanjem - kot preventivo ali kurativo za stres današnjega časa.

Spoznaj učinke globoke fizične, duševne in čustvene sprostitve, prepoznaj svojo pravo naravo in živi svoj potencial.

Masterclass: globoka sprostitev z joga nidro

JOGA NIDRA JE STANJE NOTRANJEGA MIRU, KI GA NE MOREŠ OPISATI Z BESEDAMI 

Ljudje danes v povprečju spimo 1-2 uri manj kot 60 let nazaj, se soočamo z večjim stresom kot kadarkoli prej, strah, negotovost in zaskrbljenost pa so stalnica v našem življenju. Joga nidra (tudi jogijsko ali dinamično spanje) je zavestno spanje in metoda globoke sprostitve, ki blagodejno vpliva na vse zgoraj našteto. Je tisti lebdeči prostor med budnostjo in sanjami, ki nas pripelje v globoko fizično, duševno in čustveno sprostitev. 

Joga nidra je preprosta jogijska metoda, ki jo lahko izvaja vsakdo - otroci in starejši brez predhodnega znanja. Prakticiramo jo v mirnem prostoru, leže na hrbtu (ali v drugem udobnem položaju), cilj pa je ostati buden skozi celotno prakso, zavedno poslušati in slediti sistematičnemu procesu sproščanja telesa, občutkom in senzacijam diha, vizualizaciji ter ponavljanju sankalpe, ki je srčika joga nidre. Sankalpa je kratka pozitivna namera. Je obljuba, ki jo daš sebi in seme, ki ga posadiš v svojo podzavest in jo ponavljaš, dokler se ne manifestira v tvojem življenju.

Nekaj primerov Sankalpe: Jeza me ne obvladuje. Vsak dan živim svoje sanje. Vse kar potrebujem, že prebiva v meni. Vsak dan izvajam svoj spiritualni ritual. Sočutje (hvaležnost, mir, radost...) je moja prava narava. Sprejemam odločitve, ki so dobre za moje zdravje in dobro počutje, zato da sem lahko v oporo sebi in bližnjim.

Joga nidra je že vrsto let deležna številnih znanstvenih raziskav, ki so razkrile njene koristi:
- sprošča mišično napetost in pomirja centralni živčni sistem,
- izboljšuje spanec,
- pomaga pri obvladovanju stresa in tesnobe,
- povečuje sposobnost sprejemanja in na ta način pomaga pri prepoznavanju negativnih vzorcev mišljenja in obnašanja
- izboljšuje spomin in sposobnost učenja,
- spodbuja kreativnost in pozitivne spremembe,
- povečuje občutek dobrega počutja, zadovoljstva in sreče.

Naj te joga nidra navdihne, prebudi in neguje.

Naj te opomni na tvojo notranjo lepoto, sijaj in moč.


 
Tracee Stanley

KAJ JE VKLJUČENO

 • posnetek prakse v živo: 60 minut vodene joga nidre za globoko sprostitev
 • sistematično sproščanje telesa in uma
 • vodena vizualizacija in dihanje
 • glasba, ki te pripelje v globoko stanje podzavesti
 • doživljenjski dostop

PRIPRAVI SE NA JOGA NIDRO

PRIPRAVI FIZIČNI PROSTOR

Med vadbo joga nidre se telo zelo hitro shladi, zato obleci topla oblačila, obuj nogavice, pokrij se z odejo in morda pokrij oči. Joga nidro lahko izvajaš leže na joga blazini, kavču ali v postelji.

PRIPRAVI VIRTUALNI PROSTOR

Utišaj telefon in ugasni vse, kar bi te lahko pri vadbi motilo. Če želiš poslušati glasbo, ti predlagam, da jo predvajaš na drugi napravi.

POVEJ BLIŽNJIM, DA JE TO ČAS ZATE

Prosi jih ali ti lahko podarijo 60 minut brez prekinjanja in vstopanja v prostor kjer se sproščaš. Če to ni mogoče, jih prosi za tišino. 

GOSTITELJICA IN UČITELJICA

Lina Vuk je učiteljica joge in ustanoviteljica Do Yoga with Lina online članstva. Joga ji pomagala do boljše samopodobe, lažjega obvladovanja stresa in tesnobe, večjega zadovoljstva in boljših odnosov, zato svoje znanje in izkušnje, ki jih je pridobila skozi leta prakse z veliko strasti prenaša naprej.

V svojem online članstvu se osredotoča na utelešeno gibanje skozi jogo na stolu, flow ter jin jogo, tehnike čuječnosti, meditacije in diha. Njene vadbe so raznovrstne, razgibane in primerne za vsakogar.

Lina živi na Malti, kjer uči skupinsko in individualno jogo ter sodeluje pri joga oddihih tako v živo, kot tudi na spletu.


NAKUP

 • €15/osebo
 • ALI se nam pridruži v polnem online članstvu za €44/mesec, pridobi dostop do vseh online vadb v živo (12 v mesecu), vseh posnetkov vadb, rastočo knjižnjico krajših videov, brezplačen dostop do mesečnega masterclass-a in druge članske popuste ter ugodnosti! Včlani se tukaj.
 • Globoka sprostitev z joga nidro
 • 15

  NAKUP