Najpomembnejši odnos je ta, ki ga imaš s sabo.

Objavljeno dne Oct 05, 2021 |

Kakšen je tvoj odnos s sabo?

Jaz se bila (in sem včasih še vedno) svoj največji kritik. Lahko bi celo rekla, da sem se vedno dajala v nič in imela občutek, da nisem vredna obilja. Pa naj bo to obilje lepih odnosov, zaupanja, hvaležnosti, energije, ljubezni ali denarja.

Poznaš tisti rek? Dokler nimaš rad sebe, ne moreš imeti rad drugega? Klišejsko, vem. Ampak kakorkoli obrneš, drži.

Ljubezen do sebe ni sebičnost in ni narcisizem. Ni se ti potrebno objemati in si govoriti, da se ljubiš (čeprav tudi to ne škodi, hehe), ljubezen si lahko izkažeš na tisoč in en način.


✨Da rečeš ne, čeprav drugi pričakujejo ja.
✨Da rečeš ja, čeprav te je strah.
✨Da preskočiš druženje, ker potrebuješ spanec.
✨Ne pustiš, da te ljudje izkoriščajo ali slabo ravnajo s tabo.
✨Da izbereš sebe, čeprav so bili na prvem mestu vedno drugi.

In še in še podobnih reči.


Ko imaš rad sebe, izbereš to, kar je zate najboljše. Najboljšo družbo, aktivnosti, hrano...



Mogoče bo na začetku izjemno težko razbiti stare vzorce mišljenja in obnašanja (ker je tam ugodno in poznano), mogoče bo občutek osamljenosti večji, ker tisti okrog tebe ne bodo razumeli tvoje nenadne spremembe. Mogoče se bodo pretrgale družinske, prijateljske ali ljubezenske vezi.

Vse kar te vleče navzdol in nazaj, ni vredno tvoje energije. Nič in nihče.

To da izbereš sebe, ni nikoli zaman.


Nikoli ni škoda časa in energije, ko gre zate.


Hkrati pa postajaš vzor svojim otrokom, staršem, partnerju, prijateljem, sodelavcem. Je še kaj lepšega?


Ko sem spremenila odnos s sabo in začela verjet, da sem vredna vsega kar si želim, so se stvari začele premikati.


Moje odločitve so začele prihajat iz prostora zaupanja, samozavesti in ljubezni do sebe, kar ne pomeni, da včasih ni bilo težko in nisem imela strahu ali pomislekov.


Prav tako se vse to ni zgodilo čez noč. 

Samozavest in zaupanje vase sem 'trenirala' in negovala vsak dan, kar je na pomagalo pri ustvarjanju moje slovenske spletne strani - moj in tvoj online prostor kjer lahko vedno in povsod najdeš nekaj kar potrebuješ v tistem trenutku - joga videe različnih dolžin, stilov in intenzivnosti. 


Včasih ne potrebuješ veliko, da si izkažeš ljubezen, včasih potrebuješ le čas, da se ustaviš, globoko zadihaš in ugotoviš kaj je tisto, kar zares potrebuješ.

Mogoče ti prav pride ta kratek in sladek 10-minutni joga odmor, kjer lahko zadihaš in nežno aktiviraš celo telo. Zanj ne potrebuješ joga blazine, samo prostor kjer se lahko prosto giblješ in bližino stene ali vrat.

Vračaj se tja, kjer je um miren in ti srce igra. 

Lina
🍂

Kategorije: Dobro počutje, Joga


Kako te lahko danes podprem?

Zagotovi si neomejen dostop do dobrega počutja in prakticiraj jogo z mano kjerkoli in kadarkoli! Izbiraj med videi različnih dolžin, intenzivnosti in kategorij,

Ti bolj odgovarja individualen pristop? To je edinstvena priložnost, da ugotoviš kje se skrivajo omejitve in se naučiš prepoznati vzorce, ki ti preprečujejo sprejemati pogumne in samozavestne odločitve ter živeti svoj potencial.

ŽELIŠ VEČ TAKIH BREZPLAČNIH VSEBIN?

Spodaj se lahko prijaviš na moje spletne novice, kjer delim podobne zapise iz srca, joga videe in druge vsebine, ki bogatijo tvoje življenje.

prijavi se na moje e-novice

Z oddajo emaila se prijavljaš na e-novice preko katerih te bom obveščala o dogodkih, novostih in akcijah ter ti vsake toliko poslala kakšno brezplačno joga vadbo. Od novic se lahko kadarkoli odjaviš tako, da mi to sporočiš na elektronski naslov [email protected] ali klikneš na povezavo za odjavo na dnu vsake e-pošte. Za pošiljanje obvestil uporabljam storitev Mailchimp - preberi njihovo politiko zasebnosti.